1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (392 arvostelut, Keskimäärä: 4.31/5.00)
Ladataan...

Tätä omenapiirakkaa tein jo lapsena, kun sukulaisen pihasta saatiin kassikaupalla omppuja. Eipä ihan heti tule vieläkään parempaa ohjetta mieleen. En tiedä onko kyseessä nostalgialisä vai mikä, mutta tämä ohje toimii.

Omenapiirakkaa pellillinen

4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.