1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Piparkakkutaikinan ei anneta levätä vaan se leivotaan heti. Taikinaa on helppo käsitellä ja kuningatar Astridin piparkakuista tulee mureita.

Kuningatar Astridin piparkakut

1½-2 dl Dansukker Vaaleaa tai Tummaa siirappia
1¾ dl Dansukker Taloussokeria
½ rkl kanelia
½ rkl inkivääriä
½ rkl neilikkaa
½ rkl jauhettua pomeranssinkuorta
¾ rkl soodaa
150 g voita tai margariinia
1 kananmuna
vehnäjauhoja noin 10 dl

Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja sekoita joukkoon sooda, kun seos kiehuu. Kaada seos kulhoon ja lisää rasva. Anna sen sulaa ja sekoita joukkoon muna ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi ja leivo, kun se on vielä haaleaa. Kauli taikina ja ota muotilla piparkakkuja.

Paista 175 asteessa noin 8–10 minuuttia.

Vinkki!
Mikäli pidät mausteisista pipareista, lisää mausteiden määrää.

Reseptin toteuttanut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Uusimpia Dansukker reseptejä:



Tästä löydät kaikki DANSUKKER reseptit