1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 4,57/5)

Milloin viimeksi olet valmistanut perinteistä jauhelihakeittoa? Tuoreet kasvikset antavat liemeen upean maun.
Käytä perinteisiä liemikuutioita tai ripottele liemeen liemijauhetta. Makuvaihtoehtoja löytyy useita. Jauhelihakeittoon sopii parhaiten täyteläinen lihaliemikuutio tai lihaliemijauhe.


Reformin Luomu Liemituotteilla loihdit maistuvaa ruokaa. Ne oikaisevat ruoanlaitossa sopivasti makumaailmasta tinkimättä. Kiireisen kokin apurit ovat lisäaineettomia, gluteenittomia eivätkä sisällä natriumglutamaattia tai hiivauutetta.
Reformin liemituotteet helpottavat ja nopeuttavat ruoan valmistusta ja sopivat keittiön perusraaka-aineiksi. Laadukkaista luomuraaka-aineista valmistettu herkullinen liemi on erinomainen pohja keitoille, pataruoille ja kastikkeille.

Nyt padat porisemaan!

Arkinen jauhelihakeitto
4 annosta

400 g jauhelihaa
ripaus suolaa
1 sipuli
2-3 porkkanaa
1 keskikokoinen palsternakka
n. 200 g juuriselleriä
n. 200 g lanttua
1 kg kiinteämaltoista perunaa
1,7 l vettä
2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
3 ½ rkl Luomu Reformi Lihaliemijauhetta tai 3 Lihaliemikuutiota
tuoretta persiljaa maun mukaan

Hellapoliisi: Arkinen jauhelihakeitto

Paista jauheliha kattilassa. Mausta ripauksella suolaa. Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, lanttu ja perunat. Paloittele sopiviksi suupaloiksi. Lisää kattilaan vesi, laakerinlehdet, maustepippurit ja lihaliemi jauhe tai lihaliemikuutiot. Kiehauta. Lisää porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja lanttu ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Lisää perunat ja jatka kypsennystä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa lihaliemijauhetta.

Hienonna persiljaa ja ripottele keiton joukkoon.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Yhteistyössä: Reformi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.