Palak paneer (gluteeniton)
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Reformi
Palak Paneer on intialainen ateria, jonka valmistat helposti ja nopeasti. Tarjoa naanleivän tai basmatiriisin kanssa. Paneer-juustoa löydät hyvin varusteltujen kauppojen juustohyllyiltä. Se on mietoa kotijuustoa, joka kannattaa kuivata talouspaperilla ennen paistamista. Vaihtoehtoisesti voit korvata paneer-juuston tavallisella kotijuustolla tai halloumijuustolla.
Tähän ruokaan on käytetty Reformi Luomu Kasvisliemikuutiota, joka on nyt myös palmuöljytöntä. Sheavoilla ja auringonkukkaöljyllä korvattu palmuöljy tekee tuotteesta vastuullisen. Kokeile myös muita Reformi Liemituotteita.
>> Tutustu Reformi tuotteisiin <<Advertising information
Ainekset
2 annosta
- 225 g Paneer-juustoa TAI
- 225 g halloumijuustoa (vaihtoehto)
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2-3 tl tuoretta inkivääriä
- ½-1 punainen mieto chili
- 2 rkl auringonkukkaöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl garam masalaa
- 150 g pakastepinaattia
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 Reformi Luomu Kasvisliemikuutio, gluteeniton
Valmistusohje
- Ota juusto pakkauksesta ja kuivaa talouspaperilla.
- Leikkaa Paneer-juusto (tai halloumijuusto) kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla juustopalat käännellen. Ota sivuun.
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili.
- Kuumenna auringonkukkaöljy ja laita ne pannulle yhdessä juustokuminan ja garam masalan kanssa. Kääntele hetki, jotta ne pehmenevät.
- Lisää pannulle sulanut pakastepinaatti ja kuohukerma.
- Murenna joukkoon Reformi Luomu Kasvisliemikuutio ja anna kiehua noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää joukkoon juustopalat ja kuumenna.
- Tarkista maku.
- Tarjoa palak paneer naanleivän tai basmatiriisin kanssa.