Parmankinkku-fetapizzat
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 2 Annosta
Advertising information
Ainekset
2 annosta
Pohja:
- 2 ½ dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl Keiju Yrttiöljy Basilika
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
- n. 100 g tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 200-300 g mozzarellaraastetta
- 80 g parmankinkkua TAI
- 80 g muuta ilmakuivattua kinkkua (vaihtoehto)
- 100 g fetajuustoa
- pala tuoretta ananasta
- muutama iso herkkusieni
Pinnalle:
- Keiju Yrttiöljy Basilika
- babypinaattia
Valmistusohje
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
- Lisää Keiju Yrttiöljy Basilika ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
- Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nosta pizzapohjat pelleille.
- Levitä pohjille tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia.
- Ripottele päälle mozzarellaraastetta.
- Laita pinnalle Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua, murustettua fetajuustoa, paloiteltua tuoretta ananasta ja viipaloituja herkkusieniä.
- Kypsennä pizzoja 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä.
- Ripottele valmiin pizzan päälle Keiju Yrttiöljy basilikaa ja baby pinaatinlehtiä.
- Nauti!