Parmankinkku-fetapizzat

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 2 Annosta
Parmankinkku-fetapizza

Kaupallinen yhteistyö Keijuöljy

Parmankinkku-fetapizzat maistuvat illanistujaisissa tai viikonloppuherkkuna. Tästä ohjeesta valmistat kaksi ihastuttavaa pizzaa Välimeren tapaan.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
Pohja:
  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl Keiju Yrttiöljy Basilika
  • 5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
  • n. 100 g tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200-300 g mozzarellaraastetta
  • 80 g parmankinkkua TAI
  • 80 g muuta ilmakuivattua kinkkua (vaihtoehto)
  • 100 g fetajuustoa
  • pala tuoretta ananasta
  • muutama iso herkkusieni
Pinnalle:
  • Keiju Yrttiöljy Basilika
  • babypinaattia

Valmistusohje

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
  • Lisää Keiju Yrttiöljy Basilika ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne ohuiksi levyiksi.
  • Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nosta pizzapohjat pelleille.
  • Levitä pohjille tomaattipyreetä ja hienonnettua valkosipulia.
  • Ripottele päälle mozzarellaraastetta.
  • Laita pinnalle Parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua, murustettua fetajuustoa, paloiteltua tuoretta ananasta ja viipaloituja herkkusieniä.
  • Kypsennä pizzoja 250-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin värinen ja pohja on kypsä.
  • Ripottele valmiin pizzan päälle Keiju Yrttiöljy basilikaa ja baby pinaatinlehtiä.
  • Nauti!

Kauppalista

Yhteistyössä