Satokauden suppilovahveropiirakka

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Suppilovahveropiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Maalahden limpun kanssa.

Pimenevä vuodenaika on erinomaista aikaa nauttia kodista ja sen tunnelmasta. Tunnelman täydentää herkulliset piirakat. Maalahden Limppu toimii mainiosti piirakkapohjana. Voit valmistaa suppilovahveropiirakan irtopohjaiseen suorakaiteen malliseen vuokaan tai vaikka perinteiseen pyöreään vuokaan. Voit leikata leivistä sopivan muotoisia, jotta saat ne asettumaan vuoan pohjalle. Mikäli käytät muuta kuin suorakaiteen muotoista vuokaa, voi olla, että joudut lisäämään hieman leipäviipaleiden määrää.

Advertising information

Ainekset

5-8 annosta
  • 5 Maalahden Limppu -leipäviipaletta
  • 1 sipuli
  • 200 g suppilovahveroita
  • 2 dl kermaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 kananmunaa
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

  • Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla. Voit leikata sen kauniisti vuoan muodon mukaan pohjalle ja hieman reunoille.
  • Laita Maalahden Limppu leipäviipaleet vuoan pohjalle vieretysten.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna pannu ja laita suppilovahverot kuumalle pannulle.
  • Kääntele kunnes pehmenevät ja irtoava neste haihtuu.
  • Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja kääntele hetki.
  • Levitä seos leipäviipaleiden päälle kauttaaltaan.
  • Laita kulhoon kerma, suola ja mustapippuria myllystä. Riko joukkoon kananmunat ja lisää juustoraaste. Sekoita.
  • Kaada seos vuokaan sienten päälle.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
  • Tarjoa suppilovahveropiirakka mielellään lämpimänä!
Suppilovahveropiirakka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: