Kauraisat juustosämpylät
- 10 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Hävikkiruoasta tulee hyvä mieli monestakin syystä. Siinä säästää rahaa, keksii uusia kivoja ruokia ja tulee ohessa säästäneeksi luontoa, sillä mikään ei ole ruokarintamalla surullisempaa kuin laittaa käyttökelpoisia aineksia roska-astiaan.
Jäikö aamupuuroa yli? Ei hätää, siitä valmistat ihanat sämpylät! Ei väliä mistä hiutaleista tai suurimoista puuro on tehty. Laske puuro nesteeksi, kun valmistat sämpylöitä. Jos se on kovin paksua, lisää joukkoon hieman lisää nestettä, vaikkapa vettä tai vihannesmehua.
Lisää joukkoon kaapista löytyvät juustonkannikat pieninä kuutioina tai raasteena tai ehkä aterialta on jäänyt ylimääräistä porkkanaraastetta tai muuta juuresraastetta? Kokeile omat hävikkisämpyläsi aineksista joita omasta kaapistasi löytyy.
Vinkki! Lataa puhelimeesi ResQ appi ja ryhdy pelastamaan hävikkiin muuten joutuvia ruoka-annoksia esimerkiksi lähiravintoloistasi.
>> Tutustu palveluun <<Advertising information
Ainekset
- 3 dl kaurapuuroa
- 2 dl vettä TAI
- 2 dl maitoa (vaihtoehto)
- 1 tuorehiiva
- 1 tl suolaa
- 1 rkl (siirappia)
- 100 g tervajuustoa tai muuta juustoa
- n. 10 dl vehnäjauhoja tai muita jauhoja
Valmistusohje
- Laita kaurapuuro kulhoon ja lisää joukkoon vesi tai maito.
- Sekoita ja lämmitä hetki mikroaaltouunissa, kunnes puuro on kädenlämpöistä.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää suola, (siirappi), kuutioitu tai raastettu tervajuusto tai muu juusto ja vehnäjauhot vaivaten.
- Taikina saa jäädä löysäksi, näin saat parhaimmat sämpylät. Ripottele pinnalle vielä hieman vehnäjauhoja, peitä kulho liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikina jauhoja apuna käyttäen ja jaa kahteen osaan. Pyöritä molemmista tangot ja jaa tasakokoisiin paloihin.
- Pyöritä sämpylöiksi ja anna kohota vielä hetki liinan alla. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-13 minuuttia.
- Tarjoa juustosämpylät lämpimänä voin kanssa.
