Savujuustosalaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 70 g salaattisekoitus
- 100 g valkolupiini
- (vaihtoehto) auringonkukan verso
- 2 tuore viikuna
- 200 g Herkkujuustola Savuhilma
- 100 g tumma viinirypäle
- 100 g karpalo
- 1 sharon
- ½-1 dl salaattisiemensekoitus
Kastike:
- 2 dl tuore rucola
- 1 rkl sinappi
- mustapippurirouhe
- 1 dl rypsiöljy
- 1 valkosipulinkynsi
Valmista herkullinen salaatti ja nauti sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Kotimainen Herkkujuustola valmistaa Sastamalan Häijäässä upeita juustoja, joita voi nauttia yrityksen ravintolassa ja ostaa mukaan. Juustoja myydään laajasti ympäri Suomen hyvin varustelluissa marketeissa pakattuina kuin irtojuustoinakin. SavuHilma on ihastuttava mieto savujuusto ja se soveltuu salaattien lisäksi sellaisenaan nautittavaksi, juustotarjottimiin, kuorrutteisiin kuin erilaisiin juustokastikkeisiinkin.
Savujuustosalaatti
4 annosta
70 g salaattisekoitusta (esim. rucolaa, babypinaattia, babybataviasalaattia)
100 g valkolupiinia ja auringonkukanversoja
2 viikunaa
200 g Herkkujuustola Savuhilma mietoa savustettua juustoa
100 g tummia viinirypäleitä
100 g karpaloita
1 sharon-hedelmä
½-1 dl salaattisiemensekoitusta
Kastike:
2 dl rucolaa tai valitsemaasi yrttiä
1 rkl sinappia
mustapippuria myllystä
1 dl rypsiöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
Laita salaattisekoitus tarjoiluvadille. Sekoita joukkoon valkolupiinit ja auringonkukanversot. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja paloittele SavuHilma pieniksi kuutioiksi. Laita viinirypäleet kokonaisina tai puolitettuina joukkoon yhdessä karpaloiden kanssa. Kuori sharon-hedelmä ja leikkaa kuutioiksi. Ripottele joukkoon salaattisiemensekoitusta.
Laita rucola, sinappi, mustapippuria ja rypsiöljy, sekä kuorittu valkosipulinkynsi leikkuriin ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.
Tarjoa kastike salaatin kanssa tai valuta salaatin joukkoon. Tarjoa seuraksi tuoretta leipää.