Kreikkalainen salaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kreikkalainen salaatti

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Kreikkalainen salaatti on klassikko!

Kreikkalainen salaatti on ihanaa kesäruokaa. Kesäjuhlien salaattina se on myös näyttävä ja kauniin värinen. Annostarjoiluna voit laittaa fetajuustoviipaleen päälle kokonaisena, isommalle joukolle tarjoiltuna juusto kannattaa leikata kuutioiksi tai murentaa joukkoon. Tuoreet yrtit kruunaavat ruoan kuin ruoan, niin tämänkin salaatin. Vihreäkeiju lehtipersilja on raikas yrtti ja sopii erinomaisesti tähän salaattiin. Irrota lehtiä ja sekoita joukkoon. Nam!
Reseptivideon löydät artikkelin lopusta.

Katso lisää reseptejä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 4-6 luumutomaattia
  • ½ kurkku
  • 1 sipuli
  • n. 1 dl vihreitä oliivejä TAI
  • n. 1 dl mustia oliiveja (vaihtoehto)
  • maun mukaan Vihreäkeiju Lehtipersiljaa
  • 150-200 g fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä

Ohje

  • Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne lohkoiksi.
  • Huuhtele kurkku ja kuori se kuorimaveitsellä. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi.
  • Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  • Sekoita ainekset keskenään syvälle lautaselle ja lisää joukkoon oliivit.
  • Laita sekaan Vihreäkeiju lehtipersiljaa.
  • Nosta päälle fetajuusto kokonaisena tai murennettuna ja valuta päälle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle oreganoa ja rouhi mustapippuria myllystä.
  • Tarjoa kreikkalainen salaatti sellaisenaan tai maalaispatongin kanssa.

Kauppalista

Video: Kreikkalainen salaatti

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: