Uuniperuna savuporotäytteellä

  • 20 min Työaika
  • 1 h 55 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 4-6 Rosamunda-peruna
  • alumiinifolio
  • 1 kurkku
  • 4 dl maustamaton jogurtti
  • ½-1 tl tuore inkivääri
  • ¾ tl suola
  • 100 g poron kylmäsavupaisti
  • ½-1 tuore persilja
  • garlic & pepper -mausteseos

Uuniperuna erilaisilla täytteillä sopii niin arkeen kuin juhlaan. Voit valmistaa täytteet etukäteen jääkaappiin. Muista varata riittävästi aikaa  perunoiden kypsymiseen. Pistele peruna ennen folioon käärimistä ja varaa aikaa kypsymiseen jopa puolitoista tuntia.

Uuniperuna savuporotäytteellä
4-6 annosta

4-6 Rosamunda-perunaa
alumiinifoliota

Täyte:
1 keskikokoinen kurkku
4 dl maustamatonta jogurttia
½-1 tl raastettua inkivääriä
¾ tl suolaa
100 g poron kylmäsavupaistia
½-1 ruukku persiljaa
Garlic & Pepper mausteseosta (Santa Maria) tai muuta mausteseosta oman maun mukaan

Pese perunat ja pistele ne haarukalla.
Kääri jokainen peruna omaan folionyyttiin.
Kypsennä 175 asteessa 1 – 1½ tuntia. Kokeile kypsyyttä puutikulla tai haarukalla.
Pese kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Purista neste pois. Sekoita jogurttiin inkivääri, suola ja kurkkuraaste. Hienonna kylmäsavuporo ja sekoita täytteen joukkoon yhdessä silputun persiljan kanssa. Mausta oman maun mukaan. Tarkista maku.
Tarjoa lämmin uuniperuna kylmän täytteen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: