Rukiinen nacho-savuporopaistos ja lehtikaali-avokadotahna

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Linkosuo logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2-4 annosta
  • 175 g Linkosuo RyeNacho sea salt
  • (vaihtoehto) Linkosuo RyeNacho cheese
  • 100 g kylmäsavupororouhe
Tomaattikastike:
  • 2 rkl öljy
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 400 g tomaattimurska
  • mustapippurirouhe
  • 1 oksa tuore rosmariini
  • ½ tl suola
Juustokastike:
  • 25 g voi
  • 2 rkl vehnäjauho
  • 3 dl maito
  • 150 g cheddarjuusto
  • suola
Lehtikaali-avokadotahna:
  • 1 avokado
  • 1 lehtikaalinlehti
  • 1 tomaatti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 limen mehu
Tomaatti-kurkkusalaatti:
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 1 limen mehu
  • ½ kurkku
  • 1 rkl väkiviinaetikka
  • ripaus sokeri
  • mustapippurirouhe
  • ½ dl tuore tilli

Ruisnachot on täällä!
Linkosuon Leipomo Oy on tuonut markkinoille ihanat rukiiset nachot, joita voit tarjota perinteisten nachojen tapaan pikkusuolaisena tai vaikkapa aamiaispöydässä levitteen kanssa. Rukiinen savuporolla höystetty paistos sopisi vaikkapa trendikkääksi suomalaisista raaka-aineista valmistettavaksi ateriaksi ulkomaalaisille vieraille.
Kokeile ja ihastu! Suomessa leivotut Ruisnachot myydään juuston tai merisuolan makuisena ja ne löytyvät kaupan texmex-hyllystä.

Rukiinen nacho-savuporopaistos ja lehtikaali-avokadotahna
2-4 annosta

175 g Linkosuo Rye Nacho Cheese TAI Sea Salt
100 g kylmäsavustettua poronpaistia rouheena

Tomaattikastike:
2 rkl öljyä
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
1 oksa rosmariinia riivittynä
½ tl suolaa

Juustokastike:
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
150 g cheddarjuustoa
ripaus suolaa

Lehtikaali-avokadotahna:
1 avokado
1 keskikokoinen lehtikaalinlehti
1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
yhden limen mehu

Tomaatti-kurkkusalaatti:
200 g miniluumutomaatteja
1 limen mehu
½ kurkku
1 rkl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
½ dl hienonnettua tilliä

Nachovuoka

Laita Linkosuon Rye Nacho Cheese TAI Sea Salt -nachot leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
Ripottele pinnalle kylmäsavustettua poronpaistirouhetta.

Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punasipulia ja valkosipulia hetki.
Lisää tomaattimurska, rouhittua mustapippuria, riivittyä rosmariinia ja suolaa.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Valmista samalla juustokastike.
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Lisää joukkoon maito. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Lisää cheddarjuusto ja ripaus suolaa. Kuumenna.

Kaada tomaattikastike vuokaan ruisnachojen päälle.
Kaada päälle vielä juustokastike.
Kuumenna 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Valmista seuraksi lehtikaali-avokadotahnaa ja tomaatti-kurkkusalaattia.

Poista avokadosta siemen ja koverra hedelmäliha tehosekoittimeen.
Lisää joukkoon lehtikaalinlehti, kuorittu tomaatti ja valkosipulinkynsi.
Lisää ripaus suolaa, mustapippuria myllystä ja purista joukkoon vielä limen mehu.
Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Valmista vielä tomaatti-kurkkusalaatti.
Puolita miniluumutomaatit ja kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi.
Lisää joukkoon väkiviinaetikka TAI limen puristettu mehu.
Sekoita joukkoon ripaus sokeria, rouhittua mustapippuria ja hienonnettua tilliä.

Nosta tarjolle!

Lisää sosiaalisesta mediasta:  #ryenacho #ohmyruis #texmex #snacks #linkosuo

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä