Riistapyörykät ja sienikastike

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
riistapyörykät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Herkulliset riistapyörykät valmistat arkeen ja juhlaan näppärästi uunissa. Valmista seuraksi maistuva sienikastike. Riistajauhelihaa löydät niin lihatiskeiltä kuin
pakastealtaastakin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl vettä TAI
  • 2 dl kermaa (vaihtoehto)
  • 500 g hirven jauhelihaa tai hirvi-possu jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl kuivattua rakuunaa
Sienikastike:
  • 1 sipuli
  • 50 g voita TAI
  • margariinia (vaihtoehto)
  • 200 g suppilovahveroita
  • 4 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
  • oman maun mukaan soijakastiketta
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Laita korppujauhot kulhoon ja mittaa joukkoon vesi tai kerma. Anna turvota hetki.
  • Lisää joukkoon jauheliha.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja lisää muiden ainesten joukkoon.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.
  • Sekoita ainekset sekaisin ja pyöritä pyöryköiksi. Laita vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
  • Valmista sienikastike.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa suppilovahverot hienoksi.
  • Sulata voi tai margariini pannulla ja paista sipuli ja sienet kauttaaltaan, kunnes ne pehmenevät.
  • Lisää joukkoon kerma ja anna kiehua hetki kasaan.
  • Mausta suolalla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
  • Tarjoa kastike erikseen tai sekoita pyöryköiden joukkoon.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä