Riistapyörykät ja sienikastike
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä TAI
- 2 dl kermaa (vaihtoehto)
- 500 g hirven jauhelihaa tai hirvi-possu jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 tl kuivattua rakuunaa
Sienikastike:
- 1 sipuli
- 50 g voita TAI
- margariinia (vaihtoehto)
- 200 g suppilovahveroita
- 4 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
- oman maun mukaan soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Laita korppujauhot kulhoon ja mittaa joukkoon vesi tai kerma. Anna turvota hetki.
- Lisää joukkoon jauheliha.
- Kuori ja hienonna sipuli ja lisää muiden ainesten joukkoon.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja rakuunalla.
- Sekoita ainekset sekaisin ja pyöritä pyöryköiksi. Laita vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat kauniin värisiä.
- Valmista sienikastike.
- Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa suppilovahverot hienoksi.
- Sulata voi tai margariini pannulla ja paista sipuli ja sienet kauttaaltaan, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää joukkoon kerma ja anna kiehua hetki kasaan.
- Mausta suolalla, soijakastikkeella ja mustapippurilla.
- Tarjoa kastike erikseen tai sekoita pyöryköiden joukkoon.