Juhlava savuporosalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg (keitettynä) kiinteämaltoinen peruna
- 150 g savupororouhe
- 1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
- 2 maustekurkku
- 1 päärynä
- (vaihtoehto) omena
- 1-2 punasipuli
- 100 g sokeriherneenpalko
- 200 g miniluumutomaatti
- 1 ruukku Vihreäkeiju persilja
- ½ ruukku Vihreäkeiju oregano
- mustapippurirouhe
- suola
- rypsiöljy
- (vaihtoehto) oliiviöljy
- balsamiviinietikka
- (vaihtoehto) Vihreäkeiju Viinisuolaheinä
Pikkujoulujen, joulun ja vuoden vaihteen juhlien suolaiseen pöytään sopii hieman juhlavampi salaatti. Tämä ruokaisa salaatti valmistuu nopeasti, kun käytössäsi on jo valmiiksi keitettyjä perunoita.
Juhlava savuporosalaatti
4-6 annosta
1 kg kiinteämaltoista perunaa keitettynä
150 g savupororouhetta
1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
2 maustekurkkua
1 päärynä tai omena
1-2 punasipulia
100 g sokeriherneenpalkoja
200 g miniluumutomaatteja
1 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
½ ruukkua Vihreäkeiju oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
Lisäksi:
rypsi- tai oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
Paloittele kuoritut, kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi.
Laita ne salaattikulhoon ja sekoita joukkoon savupororouhe, jääsalaatti ja paloiteltua maustekurkkua, päärynää tai omenaa ja hienonnettua punasipulia.
Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit. Hienonna persilja ja oregano. Lisää ne muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä.
Valuta joukkoon rypsi- tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
Vinkki!
Voit käyttää jääsalaatin tai yrttien sijaan myös viinisuolaheinää.
Tutustu yrtteihin:
>> Vihreäkeiju Yrttitarha <<

Tästä löydät kaikki VIHREÄKEIJU reseptit
Tutustu VIHREÄKEIJU yrtteihin ja salaatteihin
Uusimpia Vihreäkeiju reseptejä:
[display-posts tag=”vihreakeiju” include_title=”true” image_size=”thumbnail” wrapper=”div” wrapper_class=”display-posts-grid-container” posts_per_page=”12″]