Juhlava savuporosalaatti
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 kg kiinteämaltoista perunaa keitettynä
- 150 g savupororouhetta
- 1 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
- 2 maustekurkkua
- 1 päärynä TAI
- 1 omena
- 1-2 punasipulia
- 100 g sokeriherneenpalkoja
- 200 g miniluumutomaatteja
- 1 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
- ½ ruukku Vihreäkeiju oreganoa
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
Lisäksi:
- rypsiöljyä TAI
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
- vaihtoehtoisesti viinisuolaheinää jääsalaatin tai yrttien sijaan
Valmistusohje
- Paloittele kuoritut, kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi.
- Laita ne salaattikulhoon ja sekoita joukkoon savupororouhe, jääsalaatti ja paloiteltua maustekurkkua, päärynää tai omenaa ja hienonnettua punasipulia.
- Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit.
- Hienonna persilja ja oregano. Lisää ne muiden ainesten joukkoon.
- Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä.
- Valuta joukkoon rypsi- tai oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
- Vinkki! Voit käyttää jääsalaatin tai yrttien sijaan myös viinisuolaheinää.