Hirvikäristys

  • 30 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

87 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Heirol.

Heirolin valikoimiin on tullut nyt tyylikkäitä kuparipaistoastioita, joiden sisäpinta on kestävää terästä. Nämä kauniit astiat sopivat myös tarjoiluun. Hirvikäristys on murea riistaruoka, joka maistuu niin syksyn pimeydessä kuin talven pakkaskeleillä. Tarjoa myös loppuvuoden juhlapyhinä.
Hauduta rauhassa muutama tunti ja nauti ihanasta kotiin kantautuvasta tuoksusta.
Hirven käristyslihaa löydät varmimmin kaupan pakastealtaasta.

Advertising information

Poronkäristys

Vaihtoehto?

Katso myös poronkäristysresepti.

Saksanhirvikäristys

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg hirvikäristyslihaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 pullo olutta
  • vettä
  • muutama katajanmarja
  • 10 maustepippuria
  • tai mustapippuria

Ohje

  • Ota liha sulamaan muutama tunti ennen kypsennystä.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna voi pannulla ja lisää liha muutamassa erässä paistaen.
  • Paista väri pintaan kauttaaltaan.
  • Mausta suolalla.
  • Lisää olut ja vettä sen verran, että lihat peittyvät.
  • Laita joukkoon muutama katajanmarja ja mauste- tai mustapippurit.
  • Anna hautua hiljalleen noin 2 tuntia kunnes liha on kypsää.
  • Tarkista maku.
  • Tarjoa seuraksi perunasosetta ja puolukkasurvosta.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: