Poro-pekonikeitto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- sipuli
- pekoni
- poron jauheliha
- peruna
- porkkana
- palsternakka
- juuriselleri
- lanttu
- vesi
- lihaliemikuutio
- riistamauste
- suola
- laakerinlehti
- mustapippuri
- paprikajauhe
- viola pekoni-purjotuorejuusto
- persilja
Löysin kaupan pakastealtaasta Pirkan poronjauhelihaa. Mulla oli
sille muitakin suunnitelmia, mutta kun ruokaa piti saada pikaisesti,
tein tänään lounaaksi keiton.
Aiemmin tänään löysin Valintalosta Valion Viola-sarjan tuorejuustoja,
joista mukaan tarttui pekoni-purjotuorejuustoa. Siitäpa sain idean
laittaa keittoon pekonia ja tätä tuorejuustoa, tuli muuten tosi hyvää.
Tarkkoja
ainesuhteita mulla ei ole, mutta jotain suuntaa-antavaa
kuitenkin…Juuresten painot ovat kuorineen! Keitto on
kasvispainotteista ja sitä tuli iso kattilallinen.
Poro-pekonikeitto
100 g sipulia silppuna
170 g pekonia ohuina suikaleina
240 g Pirkka-poron jauhelihaa
400 g perunoita kuutioina
200 g porkkanoita kuutioina
300 g palsternakkaa kuutioina
300 g juuriselleriä kuutioina
200 g lanttua kuutioina
vettä
2 lihaliemikuutiota
Santa Marian riistamaustetta
suolaa
laakerinlehti/ -lehtiä
mustapippureita
paprikajauhetta
100-150 g Valion Viola pekoni-purjotuorejuustoa
persiljaa silppuna
Käristä pekonisilppu ja sipuli, lisää joukkoon poron jauheliha. Mausta riistamausteella ja paprikajauheella, nosta sivuun.
Kiehauta
vettä kattilassa, keitä ensin porkkanoita, lanttua, selleriä ja
palsternakkaa, lisää hetken päästä perunat. Laita mukaan liemikuutiot ,
laakerinlehti ja pippurit, sekä paprikajauhetta. Keitä kunnes ovat
sopivan kypsiä. Lisää joukkoon pekoni-jauhelihaseos, sekä tuorejuusto.
Kiehauta. Tarkista maku.
Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.