Kermainen kastike porosta

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- poron etuselkä
- vesi
- sipuli
- porkkana
- suola
- laakerinlehti
- valkopippuri
- vehnäjauho
- kerma
- ruohosipuli
Kermainen kastike porosta
4 annosta
n. 1 kg poron etuselkää
n. 1 l vettä (tai kunnes liha peittyy)
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
1 tl suolaa
1-2 laakerinlehteä
10 valkopippuria
n. 1 ½ dl vehnäjauhoja + 2 dl vettä tai kermaa
1 ruukku ruohosipulia silppuna
Laita liha kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että liha peittyy.
Anna kiehua, kunnes pinnalle muodostuu verivaahtoa.
Poista verivaahto pois lusikalla tai reikäkauhalla.
Lisää liemeen reiluiksi paloiksi leikatut sipulit, porkkanat, suola, laakerinlehdet ja valkopippurit. Keitä kannen alla muutama tunti, kunnes liha on kypsää. Lisää keittämisen aikana tarvittaessa vettä.
Siivilöi liemi ja anna lihan hieman jäähtyä. Leikkaa liha muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Tarkista, että lientä on jäljellä noin kahdeksan desilitraa.
Lisää lihapalat liemeen ja suurusta veteen tai kermaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Lisää kastikkeeseen hienonnettua tilliä ja lopuksi sitruunamehua. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa lisäksi perunasosetta tai keitettyjä perunoita.