Pienet sienipiiraat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voi
- margariini
- suola
- sokeri
- vehnäjauho
- spelttijauho
- vesi
- kerma
- herkkusieni
- punainen paprika
- purjosipuli
- mustapippuri
- kuohukerma
- kananmuna
- juustoraaste
Ihanat pienet sienipiiraat sopivat evääksi tai annospiiraiksi juhliin. Voit kätkeä joukkoon myös muita kasviksia oman maun mukaan.
Pienet sienipiiraat
10-12 kpl
Taikina:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
1 rkl vettä tai kermaa
Täyte:
150-200 g herkkusieniä
½ punainen paprika
½ pieni purjosipuli
2 rkl voita tai margariinia
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 muna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 g juustoraastetta
Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini, suola, sokeri ja vehnä- tai spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina pienten reunallisten piirasvuokien pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
Hienonna herkkusienet ja punainen paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise purjosipuli pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Sulata voi pannulla.
Lisää pannulle sienet, paprika ja purjosipuli. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Jaa sieniseos piirasvuokiin.
Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja jaa vuokiin.
Kypsennä 200?asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.
Tarjoa lämpiminä.