Perunalastut ja sitruunadippi

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Itsetehdyt perunalastut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Oletko jo kokeillut itse valmistettuja perunalastuja? Käytä kiinteää perunaa ja juustohöylää. Näin saat sopivan ohuet lastut. Hyödynnä erilaisia maustettuja öljyjä maustamisessa. Kokeile lastuja myös bataatista! Vaikka suurentaisit ohjeen, älä laita kerralla uunipellille viittä tai kuutta perunaa enempää perunalastuja, jotta niillä on tilaa paistua rapeiksi. Pieni väri ei pinnassa haittaa. Pidä uunissa, kunnes perunat ovat rapeita ja rouskuvia.

Katso myös MAKUJA reseptejä täältä

Advertising information

Ainekset

1-2 annosta
  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • ½ dl sitruunaöljyä
  • 2 rkl chiliöljyä
  • ½ tl suolaa
Sitruunadippikastike:
  • 200 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunaöljyä
  • ripaus suolaa

Ohje

  • Huuhtele ja kuivaa perunat.
  • Ota juustohöylällä ohuita lastuja ja laita kulhoon.
  • Sekoita joukkoon sitruunaöljy ja suolaa. Kääntele tasaiseksi.
  • Levitä perunalastut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin toistensa kanssa.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
  • Valmista raikas dippikastike.
  • Sekoita smetanan joukkoon sitruunaöljyä ja ripaus suolaa.
  • Tarjoa perunalastut ja herkuttele!
Itsetehdyt perunalastut

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: