Mustikkaiset saaristolaisleipä – suupalat
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kevään ja kesän juhlakausi on jo käynnistynyt ja pienille suupaloille on kysyntää. Koska juhlapöytään tulee usein laitettua useita eri laatuja tarjottavaa, on pienet suupalat sopivia, jotta jokainen jaksaa maistaa useaa laatua ja toisaalta näin säästetään myös ruokahävikkiä.
Herkkujuustolan mukavan mieto Heidi valkohomejuusto on mainio tarjottava tuoreen saaristolaisleivän kanssa. Makea mustikkahillo on ihana makupari ja sen voit joko valmistaa itse tai ostaa valmiina. Kevään ja kesän juhliin sopii myös raparperihillo. Syksyn ja kylmän ajan hilloiksi voit valita vaikkapa viikunasta tai aprikoosista valmistettua hilloa. Mikäli valmistat hillon itse, aloita hillon valmistuksesta. Hillon voit valmistaa jo etukäteen jääkaappiin.
Yhdestä noin 150 grammaa painavasta Heidi valkohomejuusto -palasta saat noin 16 suupalaa.
Advertising information
Ainekset
Mustikkahillo:
- 5 dl mustikoita
- 1 rkl vettä
- 250 g hillosokeria
Täyte:
- 5 rkl mustikkahilloa
- n. 150 g Herkkujuustola Heidi valkohomejuustoa
- auringonkukanversoja tai muita versoja
- 16-32 pensasmustikkaa
Koristeluun:
- (syötäviä kukkia koristeluun)
Valmistusohje
- Laita mustikat kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta.
- Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä ja laita puhtaaseen purkkiin. Säilytä jääkaapissa.
- Laita leipäviipaleet työlaudalle ja puolita
- Levitä pinnalle mustikkahilloa.
- Leikkaa Heidi valkohomejuusto tasakokoisiksi paloiksi ja laita yksi annosta kohden leivän päälle.
- Laita leivälle myös auringonkukanverso tai muita versoja.
- Koristele pensasmustikoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.
