Herkkupizza

  • 20 min Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Herkkupizza
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustola

Nyt leivotaan ihanaa pizzaa! Makoisan pohjan valmistus kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, mutta mikäli pizzahammasta kolottaa jo aiemmin, voi taikinan leipoa pizzaksi nopeamminkin. Täytteeksi voit laittaa mitä kaapista löytyy tai mieli tekee, mutta juustona kannattaa kokeilla kotimaisen Herkkujuustolan Mozzarellaa, joka valmistetaan Sastamalan Häijäässä. Juustoja voit ostaa varmimmin K-ketjujen kaupoista. Muistathan pysähtyä ohi ajaessasi Herkkujuustolan Juustotuvassa, josta voit ostaa juustoherkut kotiin viemiseksi. Ravintola ja kahvila tarjoaa suomalaista lähiruokaa juustoja unohtamatta. Katso lisää herkkujuustola.fi
Valmista pizzataikinaa ruokailijamäärän mukaisesti ja varaa täytteitä myös ruokailijoiden mukaan.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 1 ½ dl vettä
  • ¼ (n. 15 g) tuoretta hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl durum-vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
  • 250 g paseerattua tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • ½ tl suolaa
Täyte:
  • 50 g ilmakuivattua kinkkua
  • 6-7 kirsikkatomaattia TAI
  • 6-7 miniluumutomaattia
  • 1 Herkkujuustola Mozzarellajuustoa
  • basilikanlehtiä

Ohje

  • Laita kylmä vesi kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita tasaiseksi. Lisää suola ja durumvehnäjauhot vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää loppuvaiheessa rypsi- tai oliiviöljy. Anna taikinan kohota jääkaapissa liinan alla noin 12 tuntia tai pidempään.
  • Valmista kastike ja varaa täytteet ennen seuraavaa työvaihetta.
  • Laita paseerattu tomaatti kattilaan tai kasariin. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää suola. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Ota esille ilmakuivattu kinkku, paloittele tomaatit ja viipaloi Herkkujuustola Mozzarella.
  • Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja muotoile käsin tai kauliten haluamasi malliseksi levyksi.
  • Lämmitä uuni 250 asteeseen. Mikäli käytössäsi on pizzakivi, laita se kylmään uuniin lämpenemään. Voit lämmittää myös uunipellin.
  • Vedä taikina varoen kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.
  • Levitä pinnalle tomaattikastike. Laita päälle ilmakuivattua kinkkua, puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja ja viipaloitua Mozzarella-juustoa. Paista pizzaa 8-10 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
  • Tarjoa heti!
  • Vinkki! Mikäli et malta odottaa pizzan leipomista seuraavaan päivään, käytä taikinan valmistuksessa lämmintä vettä ja kohota taikinaa huoneenlämmössä liinan alla noin tunti. Jatka ohjeen mukaan.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: