Appelsiiniset salmiakkipullat

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
appelsiiniset laskiaispullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Haganol Haganol

Kaupallinen yhteistyö Haganol

Pidätkö salmiakista? Nyt leivotaan ihanat laskiaispullat, joissa maistuu salmiakki ja raikas appelsiini. Haganolin Salmiakkimixeriä ja salmiakkirouhetta löydät varmimmin apteekeista.

Advertising information

Ainekset

20 annosta
Pullataikina
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita
Pinnalle:
  • 1 kananmuna
  • ½-1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
  • ¾ dl raesokeria
Täyte:
  • 1 dl appelsiinimarmeladia TAI
  • 1 dl appelsiinihilloa (vaihtoehto)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
  • 4 rkl Haganol Salmiakkirouhetta

Valmistusohje

  • Mittaa kulhoon maito ja salmiakkimixeri ja lämmitä mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi.
  • Liuota joukkoon hiiva ja lisää kananmuna, kardemumma, sokeri ja vehnäjauhot vähän kerrallaan, kunnes saat mukavan pehmeän taikinan.
  • Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa sitten ilmakuplat pois ja muotoile taikinasta tanko.
  • Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Kohota pullia noin 15 minuuttia.
  • Riko kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon salmiakkimixeriä.
  • Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
  • Jäähdytä pullat.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja salmiakkimixerillä.
  • Halkaise pullat puoliksi perinteiseen tapaan tai tee viilto pullien pinnalle.
  • Lusikoi täytteeksi appelsiinihilloa tai -marmeladia ja pursota päälle salmiakkikermavaahtoa.
  • Ripottele kerman päälle salmiakkirouhetta.
  • Tarjoa!
  • Vinkki! Jos haluat enemmän salmiakilta maistuvia pullia, voit korvata vielä toisen desilitran maitoa salmiakkimixerillä.
Appelsiiniset laskiaispullat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä