Appelsiiniset salmiakkipullat
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Pullataikina
- 4 dl maitoa
- 1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
- 50 g tuorehiivaa
- 1 kananmuna
- 2 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 150 g sulatettua voita
Pinnalle:
- 1 kananmuna
- ½-1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
- ¾ dl raesokeria
Täyte:
- 1 dl appelsiinimarmeladia TAI
- 1 dl appelsiinihilloa (vaihtoehto)
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
- 4 rkl Haganol Salmiakkirouhetta
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon maito ja salmiakkimixeri ja lämmitä mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi.
- Liuota joukkoon hiiva ja lisää kananmuna, kardemumma, sokeri ja vehnäjauhot vähän kerrallaan, kunnes saat mukavan pehmeän taikinan.
- Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa sitten ilmakuplat pois ja muotoile taikinasta tanko.
- Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kohota pullia noin 15 minuuttia.
- Riko kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon salmiakkimixeriä.
- Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.
- Jäähdytä pullat.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja salmiakkimixerillä.
- Halkaise pullat puoliksi perinteiseen tapaan tai tee viilto pullien pinnalle.
- Lusikoi täytteeksi appelsiinihilloa tai -marmeladia ja pursota päälle salmiakkikermavaahtoa.
- Ripottele kerman päälle salmiakkirouhetta.
- Tarjoa!
- Vinkki! Jos haluat enemmän salmiakilta maistuvia pullia, voit korvata vielä toisen desilitran maitoa salmiakkimixerillä.
