Terva-marenkileivokset
- 20 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 munanvalkuainen
- 2 ½ dl sokeri
Täyte:
- 2 ½ dl vispikerma
- 2 rkl tomusokeri
- 2-3 rkl Modo Terva siirappi
- mansikka
Mikä olisi suomalaisempi makupari kuin mansikat ja terva?
Kun haluat jotain todella herkullista tarjottavaa, kokeile näitä!
Tarjoa esimerkiksi valmistujaisjuhlissa, juhannusjuhlissa tai muissa kesäjuhlissa. Marengit voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Pidä ne kuivassa ja tiiviissä purkissa herkkuhiiriltä suojattuna.
Terva-marenkileivokset
9 annosta
4 munanvalkuaista
2 ½ dl sokeria
Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
2-3 rkl Modo Terva Siirappia
mansikoita
Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Pursota marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille halkaisijaltaan noin 10 cm ympyröiksi ja pursota reunoille vielä reunapursotus, jolloin muodostuu kuppimainen leivospohja.
Kypsennä marenkileivoksia 80-asteisessa uunissa useita tunteja, kunnes marenki on rapeaa.
Täytä pohjat jäähtyneinä.
Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja Modo Terva Siirapilla. Tarkista maku.
Pursota kermavaahto leivospohjiin ja koristele mansikoilla.
Voit antaa leivosten vetäytyä muutaman tunnin ennen tarjoilua jääkaapissa.
Modo Tervasiirappia löytyy Stockmann Herkusta.