Mansikkainen salted caramel -hyydykekakku
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
Pohja:
- 150 g kaurakeksiä
- 1 dl suolapähkinöitä
- 75 g (sulatettuna) voita TAI
- 75 g (sulatettuna) margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa TAI
- 2 ½ dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 400 g vaniljatuorejuustoa
- 1- 1 ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl Modo Salted Caramel -siirappia
Pinnalle:
- 300 g tuoreita mansikoita
- Modo Salted Caramel -siirappia
- tuoretta minttua TAI
- tuoretta vahvaa minttua (vaihtoehto)
Koristeluun:
- suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Laita kaurakeksit ja suolapähkinät tehosekoittimeen ja hienonna.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispi- tai kuohukerma.
- Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna Modo Salted Caramel -siirappi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
- Sekoita liemi tasaiseksi lusikalla ja valuta täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Paloittele mansikat ja asettele ne kakun päälle haluamallasi tavalla. Valuta pinnalla Modo Salted Caramel -siirappia.
- Koristele mintulla ja suolapähkinöillä.