Mansikkainen salted caramel -hyydykekakku

  • 20 min Työaika
  • 2 h 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Mansikkainen salted caramel kakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Modo logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Modo

Mansikkainen salted caramel -hyydykekakku on mitä ihastuttavin kevät- ja kesäleivonnainen. Tarjoa vaikkapa valmistujaisjuhlissa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Pohja:
  • 150 g kaurakeksiä
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 75 g (sulatettuna) voita TAI
  • 75 g (sulatettuna) margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa TAI
  • 2 ½ dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 1- 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Modo Salted Caramel -siirappia
Pinnalle:
  • 300 g tuoreita mansikoita
  • Modo Salted Caramel -siirappia
  • tuoretta minttua TAI
  • tuoretta vahvaa minttua (vaihtoehto)
Koristeluun:
  • suolapähkinöitä

Valmistusohje

  • Laita kaurakeksit ja suolapähkinät tehosekoittimeen ja hienonna.
  • Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vaahdota vispi- tai kuohukerma.
  • Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri.
  • Kuumenna Modo Salted Caramel -siirappi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  • Sekoita liemi tasaiseksi lusikalla ja valuta täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Paloittele mansikat ja asettele ne kakun päälle haluamallasi tavalla. Valuta pinnalla Modo Salted Caramel -siirappia.
  • Koristele mintulla ja suolapähkinöillä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä