Raparperi tarte tatin

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Raparperi tarte tatin
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Tarte tatin valmistetaan perinteisesti omenoista, mutta raparperista se onnistuu myös loistavasti. Helppo ja ihana raparperipiiras valmistuu vaikka vieraiden odotellessa. (reseptiin lisätty työvaiheet - resepti on julkaistu alunperin 2011 heinäkuussa)

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 20 g voita TAI
  • 20 g margariinia (vaihtoehto)
  • 400 g raparperipaloja
  • 1 tl kanelia
  • ¾ dl ruokokidesokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 400 g voitaikinaa TAI
  • 400 g lehtitaikinaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Ohje

  • Kuumenna voi tai margariini halkaisijaltaan 24-26 cm paistinpannussa, jonka lämpötila kestää uunia.
  • Laita raparperipalat, kaneli ja ruokokidesokeri pannulle ja hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä.
  • Tiputa lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät.
  • Ota pannu liedeltä ja nosta päälle kaulittu voitaikinalevy.
  • Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele reunataikina pannun sisäpuolelle.
  • Ota pannu uunista ja nosta päälle iso tarjoilulautanen nurinpäin.
  • Kumoa varovasti tarjoilulautaselle.
  • Vaahdota lisäksi kermavaahtoa. Mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Tarjoa lämmin raparperi -tarte tatin kuohkean kermavaahdon kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: