Raparperi tarte tatin
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 20 g voita TAI
- 20 g margariinia (vaihtoehto)
- 400 g raparperipaloja
- 1 tl kanelia
- ¾ dl ruokokidesokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 400 g voitaikinaa TAI
- 400 g lehtitaikinaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Kuumenna voi tai margariini halkaisijaltaan 24-26 cm paistinpannussa, jonka lämpötila kestää uunia.
- Laita raparperipalat, kaneli ja ruokokidesokeri pannulle ja hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä.
- Tiputa lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät.
- Ota pannu liedeltä ja nosta päälle kaulittu voitaikinalevy.
- Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele reunataikina pannun sisäpuolelle.
- Ota pannu uunista ja nosta päälle iso tarjoilulautanen nurinpäin.
- Kumoa varovasti tarjoilulautaselle.
- Vaahdota lisäksi kermavaahtoa. Mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Tarjoa lämmin raparperi -tarte tatin kuohkean kermavaahdon kanssa.