Rinkelitiramisu
- 30 min Työaika
- 2 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1 pss Keski Vaniljanmakuisia tankoja
- 2-3 dl vahvaa kahvijuomaa
- ½ dl mantelilikööriä
- 2 munanvalkuaista
- 2 munankeltuaista
- ½ dl sokeria
- 250 g Mascarponejuustoa
- 2-3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2-3 dl tuoreita vadelmia
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Halkaise vaniljanmakuiset tangot keskeltä kahteen osaan.
- Mittaa vahva kahvijuoma ja mantelilikööri syvälle lautaselle. Sekoita.
- Vaahdota munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuais-sokeriseokseen Mascarponejuusto ja nostele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
- Kääntele vaniljanmakuiset tangot kahvi-likööriliemessä ja laita puolet leikatuista tangoista leikkauspinta ylöspäin suorakaiteen malliseen uunivuokaan.
- Levitä puolet vaahdosta päälle.
- Toista kerros.
- Anna tiramisun levähtää jääkaapissa tunnista kahteen tuntiin.
- Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta ja koristele tuoreilla vadelmilla ja mintulla.
- Tarjoa!