Salmiakkiruudut
- 10 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 4 kananmuna
- 3 ½ dl sokeri
- 3 dl vehnäjauho
- 1 dl sokeroimaton kaakaojauhe
- 2 tl leivinjauhe
- 1 pss Haganol Apteekin salmiakkijauhe
- 1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
- 1 dl rypsiöljy
Pinnalle:
- 4-5 dl tomusokeri
- ¾ dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
- 1 tl vaniljasokeri
- ½ dl rypsiöljy
- 2 apteekin salmiakki -rasia
Pidätkö salmiakista?
Nämä salmiakkiruudut vievät kielen mennessään. Salmiakki maistuu pohjassa ja kuorrutteessa. Upean mustat ruudut voit koristella halutessasi mielesi mukaan tai tarjota sellaisenaan. Voit pursottaa salmiakkiruudun seuraksi myös kermavaahtoa tai tarjota vaniljajäätelön kanssa. Haganolin Salmiakki Mixeriä löydät hyvin varustelluista apteekeista.
Salmiakkiruudut
uunipellillinen
4 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 pss Apteekin Salmiakkijauhetta
1 dl Haganol Salmiakki Mixeriä
1 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
Pinnalle:
4-5 dl tomusokeria
¾ dl Haganol Salmiakki Mixeriä
1 tl vaniljasokeria
½ dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
2 rasiaa Apteekin Salmiakkia
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Salmiakki Mixer, sekä rypsiöljy tai sulatettu voi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12-15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute. Laita tomusokeri kulhoon ja mittaa joukkoon Haganol Salmiakki Mixer, vaniljasokeri ja rypsiöljy tai sulatettu voi. Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn päälle ja ripottele pinnalle Apteekin Salmiakkia. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.