Pienet puolukkapiiraat
- 10 min Työaika
- 35 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 dl sokeri
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauho
- 1 dl kauralese
- 1 tl leivinjauhe
Täyte:
- 4 dl Salakis Turkkilainen maustamaton jogurtti
- 2 kananmuna
- ½ dl hunaja
- (vaihtoehto) sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 1½ dl puolukka
Pinnalle:
- ½ dl kookoshiutale
- ½ dl kauralese
- ½ dl sokeri
Pienet puolukkapiiraat ovat ihania annosherkkuja kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Voit korvata puolukat toki myös muilla marjoilla.
Pienet puolukkapiiraat
10 annospiirasta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl Salakis Turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
½ dl hunajaa tai sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl puolukoita tai muita marjoja
Pinnalle:
½ dl kookoshiutaleita
½ dl kauraleseitä
½ dl sokeria
Vaahdota voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen.
Painele taikina metallisten muffinivuokien pohjalle ja reunoille.
Esipaista 225 -asteisessa uunissa noin viisi minuuttia.
Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon munat, hunaja tai sokeri ja vaniljasokeri.
Lusikoi täyte paistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle puolukoita.
Laita kookoshiutaleet, kauraleseet ja sokeri kuumalle pannulle ja paahda niitä hetki.
Ripottele seos piiraiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.