Venäläinen lohikeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 100 g juuriselleriä
- 2-3 porkkanaa
- 4-6 perunaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1,2 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota TAI
- 2 kalaliemikuutiota
- 15 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 600-800 g kirjolohifileetä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 sitruunan mehu
- 150 g cocktailkurkkuja
- ½ dl kaprismarjoja
- ½-1 tl piparjuuritahnaa
- suolaa
Lisäksi:
- 2 dl Salakis Ruoanvalmistusjogurttia 16% tai 24% rasvaa
- tuoretta tilliä TAI
- tuoretta lehtipersiljaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Ota ruoanvalmistusjogurtti huoneenlämpöön.
- Kuori juuriselleri, porkkanat ja perunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Lisää vesi, liemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
- Poista kirjolohifileestä nahka ja leikkaa kala kuutioiksi.
- Lisää kirjolohikuutiot ja tomaattipyree liemeen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää cocktailkurkut, kaprismarjat ja piparjuuritahna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa seuraksi Salakis Ruoanvalmistusjogurttia.
- Ripottele lohikeiton pinnalle tuoretta tilliä tai lehtipersiljaa hienonnettuna.