Omena-päärynäpiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tein testipiirakan ihan fiilispohjalta. Kirjasin ainekset ylös siltä varalta, että piirakka olisi onnistunut. Olihan se. Piirakasta tuli erittäin mehevä.
Kakun korkeutta voi säätää tekemällä piirakan myös halkaisijaltaan pienempään irtopohjavuokaan. Käyttämäni vuoan halkaisija oli 24 cm.

Omena-päärynäpiirakka

Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl öljyä
3/4 dl maitoa

Pinnalle:
20 g voita tai margariinia
2-3 omenaa
1 päärynä
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä
3/4 dl siirappia/Muscovado-sokeria tai fariinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi öljy ja maito.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 20-24 cm.

Kuori ja kuutioi pieneksi omenat ja päärynä. Kuullota hedelmiä kuumassa pannussa rasvassa muutama minuutti. Lisää joukkoon kaneli, inkivääri ja siirappi, kiehauta.

Lusikoi täyte pohjataikinan päälle kauttaaltaan.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tarjoa lämpimän piirakan kanssa Ekströmsin fresta vaniljakastikejauheesta tehtyä vaniljakastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä