Juustopuustit

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • vesi
  • 6 dl maito
  • 1/2 tl suola
  • 50 g hiiva
  • 2 dl ruisrouhe
  • 2 dl vehnälese
  • 12-13 dl vehnäjauho
  • 3/4 dl ruokaöljy
  • 150 g valkosipulituorejuusto
  • 150 g juustoraaste
  • siemeniä

Itse leivotut leivät ja sämpylät vievät kielen mennessään ja ovat helppotekoisia, vaikka niiden tekeminen jostain syystä tahtookin usein jäädä hieman vähälle. 
Nämä sämpylät on leivottu korvapuustien tapaan. Sisälle voit kätkeä pestoa, juustoa, erilaisia siemeniä, tuorejuustoa tai vaikkapa homejuustomurua.
Jauhoja voit vaihdella oman maun ja kaapin sisällön mukaan.

Juustopuustit 30 kpl

6 dl vettä tai maitoa
1/2 tl suolaa
50 g hiivaa
2 dl ruisrouhetta
2 dl vehnäleseitä
12-13 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruokaöljyä

Täyte:
vettä
n. 150 g valkosipulituorejuustoa
150 g juustoraastetta

Pinnalle: leseitä, rouheita tai siemeniä

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen suola ja hiiva.
Lisää joukkoon ruisrouhe, vehnäleseet ja vehnäjauhot, sekä ruokaöljy.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne suorakaiteen mallisiksi levyiksi.
Voitele valkosipulituorejuustolla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 3-4 cm leveiksi viipaleiksi.
Taita viipaleet puusteiksi korvapuustien tapaan.
Suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle leseitä, rouheita tai erilaisia siemeniä.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä