Appelsiinipiparkakut
- 20 min Työaika
- 12 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 dl siirappi
- 1 dl sokeri
- 2 tl kaneli
- 1 tl neilikka
- 1 tl inkivääri
- 1 rkl appelsiinivesi
- ½-1 appelsiinin kuoriraaste
- 150 g Sunnuntai laktoositon Leivontamargariini
- 4-5 dl Sunnuntai vehnäjauho
- 1 tl ruokasooda
Talven pimeä aika houkuttaa keittiöön. Itse tehdyt leivonnaiset maistuvat perheelle, ystäville ja työkavereille. Piparkakkujen leipominen on hauskaa puuhaa. Sunnuntai leivontamargariineilla valmistat ihanat joululeivonnaiset. Nyt piparkakkutaikina maustetaan raikkaalla appelsiinilla. Voit halutessasi koristella piparkakut tomusokerikuorrutteella ja maustaa sen appelsiinivedellä tai appelsiininkuoriraasteella. Nämä piparkakut ovat luonnostaan vegaanisia, jos käytät Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia.
Appelsiinipiparkakut
20-30 kpl
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikaa
1 tl inkivääriä
(1 rkl appelsiinivettä)
½-1 appelsiinin raastettu kuori
150 g Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariini
4-5 dl Sunnuntai vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, kaneli, neilikka ja inkivääri. Kiehauta. Lisää appelsiinivesi ja hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta. Lisää joukkoon laktoositon margariini ja anna sen sulaa. Lisää vehnäjauhot ja ruokasooda. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita kelmun alle jääkaappiin mielellään yön yli. Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes piparkakut ovat rapeita. Koristele halutessasi.
Nauti kuuman glögin kanssa.