Päärynäinen punajuuri-homejuustopiiras

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Sunnuntai logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Sunnuntain kanssa.

Sunnuntai Leivontamargariinit kuuluvat varmasti useimpien suomalaisten keittiömuistoihin.
Monen kodissa jo lapsuudessa leivottiin viikonlopun pullaherkut, vatkattiin unelmatortun täyte ja sulatettiin uunipannulla pannukakun leivontamargariini. Sunnuntai tuoteperheen Leivontamargariinin rinnalla on myös Laktoositon Leivontamargariini, sekä juokseva margariini pullossa, joka sopii ruoanlaittoon ja leivontaan.
Tämä piiras maistuu syksyn pimeydessä ja talven kylmyydessä vaikkapa kuuman teen tai glögin seurana.

Tutustu Sunnuntain tuotteisiin

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 100 g Sunnuntai Leivontamargariinia TAI
  • 100 g Leivontamargariini Laktoositonta
  • 3 dl juuressosetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl Sunnuntai vehnäjauhoja
Täyte:
  • 1 päärynä
  • 1-2 punajuurta
  • 25 g Sunnuntai Leivontamargariinia TAI
  • 25 g Sunnuntai Leivontamargariinia Laktoositonta
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi:
  • sinihomejuustoa
  • tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

  • Sulata Sunnuntai Leivontamargariini kasarissa tai syvällä lautasella mikroaaltouunissa.
  • Mittaa leivontakulhoon juuressose, suola ja vehnäjauhot.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Sekoita joukkoon sulatettu leivontamargariini.
  • Painele seos halkaisijaltaan 25-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen.
  • Esipaista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
  • Valmista sillä välin täyte.
  • Kuori päärynä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
  • Kuori punajuuret ja raasta ne.
  • Kuumenna Sunnuntai Leivontamargariini pannulla ja anna vaahdon laskeutua.
  • Lisää punajuuriraaste ja hetken päästä päärynäpalat.
  • Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
  • Murusta joukkoon sinihomejuusto. Nosta pannu levyltä.
  • Sekoita kuohukerma, kananmunat, suola ja rakuuna keskenään.
  • Levitä punajuuritäyte piiraspohjan päälle tasaisesti.
  • Ripottele halutessasi pinnalle sinihomejuustoa muutama nokare.
  • Kaada päälle kerma-kananmunaseos.
  • Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.
  • Koristele halutessasi tuoreella rakuunalla ja sinihomejuustolla.
  • Tarjoa hieman lämpimänä!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: