Naanleipä

  • 10 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Naanleipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

114 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Naanleipä on upean pehmoinen leipä, joka on tunnettu intialaisesta keittiöstä. Se maistuu intialaisen ruoan seurana, erityisesti erilaisten lämpimien ja kylmien kastikkeiden lisäkkeeksi.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rk sokeria
  • ½ dl öljyä
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna (kevyesti vatkattuna)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
  • sulatettua voita
  • seesaminsiemeniä TAI
  • unikonsiemeniä (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
  • Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu kananmuna.
  • Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
  • Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
  • Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan.Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä.
  • Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
  • Paista 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.
  • Tarjoile naanleipä sellaisenaan tai vaikka hyvän kastikkeen lisäkkeenä.
Palak paneer - gluteeniton

Seuraksi sopii hyvin...

Naanleivän seuraksi sopii erinomaisesti esimerkiksi Palak Paneer.

Palak paneer

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä