Kukkafocaccia

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Kukkafocaccia on mainio tapa tarjota itse leivottua leipää. Voit hyödyntää leipään erilaiset kypsennystä kestävät vihannekset ja leipä on joka kerta erilainen taideteos. Leivo kesään ja syksyn juhlaan vaikkapa keittoruoan seuraksi. Katso reseptivideo artikkelin lopusta.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 3 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
Koristeluun:
  • oliiviöljyä
  • erilaisia vihanneksia esim. paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, tuoreita yrttejä, kirsikkatomaatteja
  • sormisuolaa

Valmistusohje

  • Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva.
  • Lisää öljy, suola ja vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla.
  • Ripottele pinnalle ripaus jauhoja ja kohota liinan alla noin puoli tuntia.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. Sivele pinta oliiviöljyllä.
  • Leikkaa vihannekset paloiksi ja tee taikinaan kukkia, aurinko, pilviä tai mitä ikinä keksit.
  • Ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
  • Kypsennä 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä