Lohiseljanka

  • 15 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Nevalan Peruna logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen

Advertising information

Mainos päättyy, resepti jatkuu

Ainekset

6 annosta
  • 1½ l vesi
  • 1 sipuli
  • 2 porkkana
  • 100 g juuriselleri
  • 700 g Nevalan Soppaperuna
  • 2 laakerinlehti
  • 2 kalaliemikuutio
  • kasvisliemikuutio
  • 10 maustepippuri
  • 10 mustapippuri
  • 700 g lohifilee
  • 70 g tomaattipyree
  • 2 rkl kaprismarja
  • 2 maustekurkku
  • ½ sitruunan mehu
  • suola
  • smetana
  • tuore tilli
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu
Mainos alkaa, resepti jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy, resepti jatkuu

Lohiseljanka on upea keitto, joka sopii arkiseen pöytään, mutta voit tarjota sitä myös juhlaruokana.
Helpota keiton valmistusta käyttämällä Nevalan perunan valmiita soppaperunoita. Kypsät kuutioidut perunat ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Löydät vakuumiin pakatut perunakuutiot kaupan kylmähyllyltä.

Lohiseljanka
6 annosta

1½ l vettä
1 sipuli
2 porkkanaa
100 g juuriselleriä
700 g Nevalan Soppaperunoita
2 laakerinlehteä
2 kala- tai kasvisliemikuutiota
10 maustepippuria
10 mustapippuria
700 g lohta tai kirjolohta, nahaton
70 g tomaattipyreetä
2 rkl kaprismarjoja
2 maustekurkkua
½ sitruunan mehu
suolaa maun mukaan

Lisäksi:
smetanaa
kapriksia
tilliä

Lohiseljanka

Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Kuori ja hienonna sipulit, kuori porkkanat ja selleri. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon laakerinlehdet, kala- tai kasvisliemikuutiot, mauste- ja mustapippurit. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää soppaperunat, kuutioitu lohi, tomaattipyree, hienonnetut kaprismarjat ja pieneksi kuutioidut maustekurkut.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää.
Purista joukkoon sitruunan mehua ja suolaa maun mukaan. Tarkista maku.
Tarjoa seuraksi smetanaa, kapriksia ja hienonnettua tilliä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: