Lohiseljanka
- 15 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Nevalan Peruna
Lohiseljanka on upea keitto, joka sopii arkiseen pöytään, mutta voit tarjota sitä myös juhlaruokana.
Helpota keiton valmistusta käyttämällä Nevalan perunan valmiita soppaperunoita. Kypsät kuutioidut perunat ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Löydät vakuumiin pakatut perunakuutiot kaupan kylmähyllyltä.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 1½ l vettä
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 100 g juuriselleriä
- 700 g Nevalan Soppaperunoita
- 2 laakerinlehteä
- 2 kalaliemikuutiota TAI
- 2 kasvisliemikuutiota (vaihtoehto)
- 10 maustepippuria
- 10 mustapippuria
- 700 g lohta, nahaton TAI
- 700 g kirjolohta, nahaton (vaihtoehto)
- 70 g tomaattipyreetä
- 2 rkl kaprismarjoja
- 2 maustekurkkua
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
Lisäksi:
- smetanaa
- kapriksia
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
- Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
- Kuori ja hienonna sipulit, kuori porkkanat ja selleri.
- Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kiehuvaan veteen.
- Lisää joukkoon laakerinlehdet, kala- tai kasvisliemikuutiot, mauste- ja mustapippurit.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Lisää soppaperunat, kuutioitu lohi, tomaattipyree, hienonnetut kaprismarjat ja pieneksi kuutioidut maustekurkut.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää.
- Purista joukkoon sitruunan mehua ja suolaa maun mukaan. Tarkista maku.
- Tarjoa lohiseljankan seuraksi smetanaa, kapriksia ja hienonnettua tilliä.