Mausteinen härkiskeitto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 rkl öljy
- 1 sipuli
- 4 lehtisellerin varsi
- 100 g varsiparsakaali
- 3 porkkana
- 1 punainen chilipaprika
- 250 g härkis texmex
- 1 ½ l vesi
- 2 kasvisliemikuutio
- 1 laakerinlehti
- 10 maustepippuri
- 1 rkl tacomauste
- 700 g Nevalan peruna kiusausperuna
- (vaihtoehto) Nevalan peruna soppaperuna
Lisäksi:
- tuore lehtipersilja
Mausteinen härkiskeitto on ihastuttava arkiruoka, joka valmistuu nopeasti kiireisen päivän päätteeksi ja sopii myös vegaaneille.
Mausteinen härkiskeitto
4 annosta
2 rkl öljyä
1 sipuli
4 lehtisellerin vartta
100 g varsiparsakaalia
3 isoa porkkanaa
1 punainen chilipaprika
250 g texmex-maustettua härkistä
1 ½ l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
1 rkl tacomaustetta
700 g Nevalan Peruna kiusaus – tai soppaperunaa
Lisäksi:
lehtipersiljaa tai muita yrttejä
Käsittele ensin kasvikset.
Kuori ja hienonna sipuli.
Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.
Paloittele varsiparsakaali.
Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
Hienonna chilipaprika.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää härkis ja vesi, sekä kasvisliemikuutiot, laakerinlehti, maustepippurit ja tacomauste.
Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää kiusaus-tai soppaperunat ja anna kiehua kunnes kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä. Tarkista maku.
Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.
Tarjoa!