Härkiskeitto ja gluteenittomat pannuleivät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 3 lehtisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 1 bataatti
- 200 g herkkusieniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g lehtikaalia
- 8 dl vettä
- 5 dl Biotta Tomaattitäysmehua TAI
- 5 dl Biotta Vihannestäysmehua
- 2 Herbamare kasvisliemikuutiota, vähäsuolainen
- 10 maustepippuria
- 1-2 laakerinlehteä
- 100-150 g härkistä
- Herbamare Spicy Pikant yrttisuolaa
- tuoretta korianteria
Pannuleipä, gluteeniton
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl Herbamare yrttisuolaa
- 2 tl Herbamare Spicy Pikant yrttisuolaa
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 ¼ dl soijajuomaa
Valmistusohje
- Käsittele ensin kasvikset.
- Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti, leikkaa herkkusienet lohkoiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa lehtikaalin lehdet hienoksi, poista kova lehtiruoti.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset. Kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Lisää vesi, tomaatti- tai vihannesmehu, Herbamare kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Kypsennä kannen alla, kunnes bataatti alkaa olla kypsää.
- Lisää joukkoon härkis ja maun mukaan Herbamare Spicy Pikant -yrttisuolaa. Kuumenna.
- Tarkista maku.
- Hienonna joukkoon tuoretta korianteria.
- Valmista seuraksi gluteeniton pannuleipä.
- Laita ainekset yleiskoneeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Pyöritä taikina tasaiseksi tangoksi ja jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan.
- Muovaile osiot joustavaksi ja pyöritä ne palloiksi käsissä. Kaulitse ympyröiksi tai soikioiksi.
- Paista puhtaalla, kuumalla pannulla ilman rasvaa 1-3 minuuttia per puoli.
- Vinkki! Helpota ruoanlaittoa. Vihanneksina voit käyttää myös valmiita pakastevihannessekoituksia tai tuoreita vihannessekoituksia.