Kurpitsapasta
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä A. Vogelin kanssa.
Oletko tehnyt koskaan kurpitsapastaa? Kurpitsa on kauniin värinen ja kivan makuinen myös pastaruoissa. Kurpitsapasta valmistuu helposti ja nopeasti. Kokeile erilaisia pastoja. Tuorepastat kypsyvät vain 2-3 minuutissa ja kuivat pastat vievät aikaa kypsyä noin 8 minuuttia.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 kurpitsa
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl sitruunalla maustettua rypsiöljyä TAI
- 4 rkl rypsiöljyä JA yhden sitruunan puristettu mehu
- Herbamare Luomuyrtti-merisuolaa
- 1 ½ l vettä
- 250 g pastaa
- 1 tl Herbamare Luomuyrtti-merisuolaa
- 100-200 g Pecorino-juustoa
- rosmariinia TAI
- minttua (vaihtoehto) TAI
- persiljaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Aloita käsittelemällä kurpitsa.
- Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja rihmasto.
- Koverra kurpitsa lusikalla tai veitsellä.
- Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna sitruunalla maustettu rypsiöljy pannulla ja lisää kurpitsapalat ja hienonnetut valkosipulinkynnet joukkoon. Kääntele koko ajan, kunnes kurpitsapalat ovat sopivan kypsiä.
- Mausta Herbamare Luomuyrtti-merisuolalla.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Herbamare Luomuyrtti-merisuola.
- Lisää pasta ja anna kiehua pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
- Kaada pasta pannulle ja kuumenna vielä kurpitsapalojen kanssa.
- Lisää joukkoon tarvittaessa hieman öljyä tai sitruunasta puristettua mehua.
- Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
- Raasta sekaan Pecorino-juustoa ja viimeistele tuoreilla yrteillä.
- Tarjoa kurpitsapasta heti.
Jäikö kurpitsansiemeniä yli?
Tässä helppo ja yksinkertainen leffanaposteltava.