Vöner-salaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 100 g salaattisekoitus
- 200 g (keltainen) kirsikkatomaatti
- 1-2 lehtisellerin varsi
- 1 punasipuli
- ½ punainen paprika
- 200 g vöner
- (vaihtoehto) kasviskebab
- ½ kesäkurpitsa
- 1-2 rkl etikka
- 2 tl sokeri
- 5 Maalahden Limppu -leipäviipale
- 1 valkosipulinkynsi
Kastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruunan mehu
- 1 rkl sinappi
- ½ dl rypsiöljy
- ripaus sokeri
Lihan korvikkeet ovat nyt suosittuja. Vöner on ”kasviskebab,” joka maistuu niin kylmissä kuin lämpimissäkin ruoissa. Se toimii myös salaateissa, joita voit tarjota niin lounaaksi, kuin myös illanistujaisissa. Maalahden Limppu täydentää salaatin ja rapeiksi paahdettuna antaa salaatille myös herkullista purtavaa.
Vöner-salaatti
4 annosta
100 g salaattisekoitusta
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
1-2 vartta lehtiselleriä
1 punasipuli
½ punainen paprika
200 g lihankorvike Vöneriä tai muuta ”kasviskebabia”
½ pieni kesäkurpitsa
1-2 rkl etikkaa
2 tl sokeria
5 viipaletta Maalahden Limppua
1 valkosipulinkynsi
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
1 rkl sinappia
½ dl rypsiöljyä
ripaus sokeria
Laita kasvissekoitus salaattikulhoon tai -vadille.
Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paloittele paprika.
Sekoita ainekset Vönerin kanssa salaatin joukkoon.
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon etikka ja sokeri ja anna maustua hetki.
Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paahda aineksia pannulla, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita. Lisää salaatin joukkoon.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita se kulhoon sitruunan mehun ja sinapin kanssa. Sekoita ja lisää joukkoon rypsiöljy ja sokeri sekoittaen. Tarkista kastikkeen maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Tarjoa!