Tzatziki-leivokset

  • 30 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

5-6 annosta
  • 1 ½ kpl kurkku
  • 9 dl maustamaton jogurtti
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • suola
  • 1 ruukku tuore minttu
  • 6 kpl liivatelehti
  • ½ kpl sitruunamehu
  • 5-6 kpl paahtoleipäviipale
  • 1 dl kasvisliemi
  • 200 g fetajuusto
  • tuore basilika
  • viininsuolaheinä
  • 100 g miniluumutomaatti
  • kirsikkatomaatti
  • mustapippuri

Ihanat kesäleivokset valmistat jogurtista, tuoreesta mintusta ja kurkusta. Voit valmistaa tämän myös halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaan kakuksi.

Tzatziki-leivokset
5-6 annosta

1 ½ kotimaista kurkkua
9 dl maustamatonta jogurttia
3 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
½ ruukkua minttua
6 liivatelehteä
½ sitruunan mehu

Lisäksi:
5-6 
isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutus:
1 dl kasvislientä

Koristeluun:
200 g fetajuustoa
tuoretta minttua tai basilikaa
viininsuolaheinää
100 g kotimaisia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä

Raasta kurkku hienolla raastinterällä ja purista siivilässä ylimääräinen neste pois.
Sekoita joukkoon maustamaton jogurtti ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja hienonnettua minttua.
Tarkista maku.
Ota leivosmuoteilla kuviot paahtoleipäviipaleista.
Mikäli käytät irtopohjavuokaa, vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla.
Laita leipäviipaleet vuokien/vuoan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin noin 5-10 minuutiksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Jaa tzatzikitäyte kostutettujen leipäpalojen päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota leivokset tai kakku varovasti vuosta veitsellä pyöräyttäen.
Siirrä tarjoiluvadille.Koristele murennetulla fetajuustolla ja mintulla tai basilikalla, sekä viininsuolaheinällä ja miniluumutomaateilla.
Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä