Punajuuri-härkisburgerit
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehu
- 25 g tuore hiiva
- ½ tl suola
- 6 dl vehnäjauho
- ½ dl rypsiöljy
Voiteluun
- 2 rkl siirappi
- 2 rkl vesi
Täyte
- 500 g härkis
- Biotta Tomaattitäysmehu
- 4 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chilipaprika
- 2 rkl sinappi
- 1 rkl ketsuppi
Lisäksi
- 2 pkt halloumijuusto
- 2-3 tomaatti
- 2 punasipuli
- 1 ruukku tuore korianteri
Chilihummus
- 1 tölkki kikherne
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl tahini
- 1 ½ tl juustokumina
- ¾ dl oliiviöljy
- seesamiöljy
- suola
- mustapippurirouhe
- 2 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chilipaprika
Valmista upean pinkit härkisburgerit ja tarjoa nämä trendikkäät pikkusuolaiset vaikkapa illanistujaisissa.
Punajuuri-härkisburgerit
8-12 annosta
2 ½ dl Biotta Punajuuritäysmehua
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
Voiteluun:
2 rkl siirappia
2 rkl vettä
Täyte:
500 g Härkistä
4 dl Biotta Tomaattitäysmehua
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipaprika
2 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
Lisäksi:
2 pkt halloumi-juustoa
2-3 tomaattia
2 punasipulia
tuoretta korianteria
Chilihummus:
1 tölkki (380/230 g) kypsiä kikherneitä
½ sitruunanmehu
2 rkl tahinia
1 ½ tl juustokuminaa
¾ dl oliiviöljyä tai seesamiöljyä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
2 valkosipulinkynttä
½ punainen chilipaprika
Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva ja suola. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja rypsiöljy. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä sämpylöiksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Voitele leivät siirappi-vesiseoksella ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Valmista täyte. Laita härkis, tomaattimehu, hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu chilipaprika, sinappi ja ketsuppi kattilaan ja kuumenna.
Viipaloi halloumijuusto, tomaatit ja punasipuli.
Kuumenna halloumijuusto molemmin puolin pannulla. Hienonna korianteria tai ota korianterinvarsia sivuun.
Valmista kastikkeeksi chilihummusta.
Valuta kikherneet ja laita kulhoon.
Purista joukkoon sitruunanmehu.
Lisää tahini, juustokumina, oliivi- tai seesamiöljy, suolaa, mustapippuria, valkosipulinkynnet ja chilipaprika, josta on poistettu siemenet.
Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
Kokoa burgerit härkiksestä, halloumista, tomaatista, punasipulista ja chilihummuksesta.
Tarjoa!