Itämaiset haukipihvit
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
14 annosta
- 800 g haukifileetä
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 p
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 1-2 tl kurkumajauhetta
- 1 tl merisuolaa
- mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
- voita tai
- margariinia
Dippikastike:
- 1 sitruunan mehu tai
- 2 limen mehu
- 2-3 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sokeria
- ½ punainen chili
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ½-¾ dl vettä
Valmistusohje
- Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma.
- Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun.
- Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria.
- Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
- Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen.
- Paista pannulla voissa tai margariinissa.
- Valmista dippikastike.
- Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet.
- Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.
- Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.