Itämaiset haukipihvit

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Makuja

Itämaiset haukipihvit valmistat vaikka mökkirannasta narratusta hauesta. Ne maistuvat ihanan dippikastikkeen kanssa ihan sellaisenaankin tai raikkaan salaatin kanssa. Suurenna tai pienennä ohjetta tarpeen mukaan.

Advertising information

Ainekset

14 annosta
  • 800 g haukifileetä
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 p
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • 1-2 tl kurkumajauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
  • voita tai
  • margariinia
Dippikastike:
  • 1 sitruunan mehu tai
  • 2 limen mehu
  • 2-3 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • ½ punainen chili
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½-¾ dl vettä

Valmistusohje

  • Laita nahaton haukifilee tehosekoittimeen ja lisää joukkoon kuohukerma.
  • Poista chilistä siemenet ja kuori valkosipulinkynnet. Lisää ne tehosekoittimen kannuun.
  • Lisää joukkoon minttua, kurkumaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  • Jauha seosta useita minuutteja, jotta saat kalan kaikki ruodot jauhettua hienoksi.
  • Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi käsin ja kastele välillä käsiä lämpimään veteen.
  • Paista pannulla voissa tai margariinissa.
  • Valmista dippikastike.
  • Purista sitruunasta tai kahdesta limestä mehu ja sekoita joukkoon kalakastike, sokeri ja hienonnettu chili ja valkosipulinkynnet.
  • Sekoita lopuksi joukkoon tilkka vettä.
  • Tarjoa dippikastike haukipihvien kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä