Välimerellinen voileipäkakku
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 16 paahtoleipäviipale
- 2 dl vesi
- 1 rkl kasvisfondi
- 225 g Baba Punajuurihummus
- 150 g Baba Olivinade oliivi-valkosipulitahna
Pinnalle:
- 225 g Baba Green hummus
- ituja
- miniluumutomaatti
- kirsikkatomaatti
- fetajuusto
- oliivi
- mustapippurirouhe
- tuore timjami
- (vaihtoehto) tuore basilika
Välimerellinen voileipäkakku on kaunis, ruokaisa ja trendikäs tarjottava ja kaiken lisäksi myös helppo valmistaa. Voit nauttia siitä myös perheen kesken vaikkapa iltapalana. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Täytteissä on käytetty kotimaisen Baba Foodsin tuotteita, joita löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista. Ne ovat käsityönä tehtyjä ja niissä on pitkä säilyvyys. Varaa kotiisi erimakuisia hummuksia ja nauti monin eri tavoin. Saat voileipäkakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta leipää ja kasvisfondia.
Välimerellinen voileipäkakku
8-10 annosta
16 viipaletta paahtoleipää
2 dl vettä + 1 rkl kasvisfondia
225 g Baba punajuurihummusta
150 g Baba Olivinade oliivi-valkosipulitahnaa
Pinnalle:
225 g Baba Green hummusta
ituja
muutama miniluumutomaattia tai kirsikkatomaatti
nokare fetajuustoa murustettuna
muutama oliivi
mustapippuria myllystä
timjamia tai basilikaa
Leikkaa leivistä reunat ja asettele leivät neljä vierekkäin tarjoiluvadille.
Kuumenna vesi ja liuota joukkoon kasvisfondi. Lusikoi lientä leipäviipaleille.
Levitä punajuurihummusta leipäviipaleille, laita uusi leipäkerros, kostuta ja levitä päälle oliivi-valkosipulitahnaa. Toista kerrokset. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Levitä päälle runsaasti vihreää hummusta. Laita päälle ituja ja miniluumu- tai kirsikkatomaatteja.
Murusta päälle fetajuustoa ja koristele oliiveilla, rouhitulla mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.