Suklainen marjakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- sokeroimaton kaakaojauhe
- leivinjauhe
- voi
- margariini
- korppujauho
- kookoshiutale
- maito
- vaniljasokeri
- raparperi
- vesi
- kanelitanko
- vispikerma
- smetana
- ranskankerma
- fariinisokeri
- vaniljasokeri
- tuore vadelma
- tuore marja
- mintunlehti
- minttu
Suklaisessa marjakakussa maistuu kesä. Mikäli raparperit on jo kaikki käytetty, korvaa reseptin raparperi omenapaloilla. Tiesithän, että isommissa marketeissa myydään raparperia myös pakastealtaassa.
Suklainen marjakakku
noin 15 annosta
Kakkupohja
5 munaa
2 dl sokeria
11/2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
4 isoa raparperinvartta
1 dl sokeria
1 rkl vettä
1 tl kanelia
Lisäksi:
2 ½ dl vispikermaa
200 g smetanaa tai ranskankermaa
¾ dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl tuoreita vadelmia
Pinnalle:
2 ½ dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3-4 dl tuoreita marjoja
mintunlehtiä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti käännellen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista 150-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Valmista kakun paistuessa täyte.
Viipaloi raparperinvarret ja laita ne kasariin yhdessä sokerin, vesitilkan ja kanelin kanssa.
Anna kiehua hiljalleen viidestä kymmeneen minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan.
Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille.
Levitä väleihin raparperitäyte ja kermaseos. Ripottele täytteiden päälle tuoreita vadelmia.
Valmista kuorrute.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä vaahto runsaaksi kerrokseksi kakun päälle.
Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.