Jouluinen REX-kakku

  • 30 min Työaika
  • 12 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Makuja logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 250 g kookosrasva
  • 200 g taloussuklaa
  • 2 kananmuna
  • 3 dl tomusokeri
  • 1 tl kaneli
  • 1 pkt kandisokerikeksi
  • 1 – 1½ dl (juoma) vahva kahvi

Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.
Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi.
Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella.

Jouluinen Rex-kakku
10 annosta

250 g kookosrasvaa
200 g taloussuklaata
2 munaa
3 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1 pkt kandisokerikeksejä
1 – 1½ dl vahvaa kahvia juomana

Sulata kookosrasva ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen.
Jäähdytä hetki.
Lisää munat sekoittaen.
Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.

Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.
Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: