Puolukkapitko

  • 20 min Työaika
  • 1 h 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Puolukkapitko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dansukker kanssa.

Syksyn marjat maistuvat ihanassa pullataikinassa. Leivo helpot pitkot vaikkapa pitkänmallisessa piirasvuoassa tai muotoile oma mallisi uunipellillä. Käytä erilaisia sesonkien marjoja. Tällä kertaa valmistuu puolukkapitko.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Pullataikina: (kaksi pitkoa)
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl Dansukker taloussokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita TAI
  • 75 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 3 dl maitoa TAI
  • 3 dl vettä (vaihtoehto)
  • 2 dl puolukoita
  • 4 rkl Dansukker hillosokeria
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
  • Dansukker raesokeria

Valmistusohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
  • Lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita.
  • Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
  • Vaivaa taikina ja painele matalaan reunalliseen pitkänmallisiin vuokiin pohjalle ja reunoille. Saat tästä taikinasta kaksi pitkoa.
  • Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tai vesi keskenään ja anna vetäytyä hetki.
  • Levitä kreemi pullapitkon keskelle.
  • Sekoita puolukat ja hillosokeri ja ripottele puolukoista raita päälle. Anna kohota hetki.
  • Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Nauti puolukkapitko kylmän maidon tai vaikka kahvin kera.
Puolukkapitko

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä