Puolukkapitko
- 20 min Työaika
- 1 h 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
Pullataikina: (kaksi pitkoa)
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl Dansukker taloussokeria
- 1 tl kardemummaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g sulatettua voita TAI
- 75 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
- 1 dl vaniljakreemijauhetta
- 3 dl maitoa TAI
- 3 dl vettä (vaihtoehto)
- 2 dl puolukoita
- 4 rkl Dansukker hillosokeria
Voiteluun:
- 1 kananmuna
- Dansukker raesokeria
Valmistusohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
- Lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita.
- Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikina ja painele matalaan reunalliseen pitkänmallisiin vuokiin pohjalle ja reunoille. Saat tästä taikinasta kaksi pitkoa.
- Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tai vesi keskenään ja anna vetäytyä hetki.
- Levitä kreemi pullapitkon keskelle.
- Sekoita puolukat ja hillosokeri ja ripottele puolukoista raita päälle. Anna kohota hetki.
- Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Nauti puolukkapitko kylmän maidon tai vaikka kahvin kera.