Paistettu lakritsijuustokakku
- 1 h 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 260 g kandisokerikeksi
- 75 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 300 g Kouvolan Lakritsi
Täyte:
- 500 g maustamaton tuorejuusto
- 2 dl kuohukerma
- 2 kananmuna
- 1 dl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
Paistettu lakritsijuustokakku
8-10 annosta
Pohja:
260 g kandisokerikeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
300 g Kouvolan lakritsia
Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu
Koristeluun:
Kouvolan Lakritsia
sitruunaviipaleita
Laita kandisokerikeksit tehosekoittimeen ja lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini. Pyöräytä seos tasaiseksi.
Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita päälle lakritsipalat.
Laita tuorejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, yhden hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunan puristettu mehu. Vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on tasaista. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa 50-60 minuuttia kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä. Irrota veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele lakritsipaloilla ja sitruunaviipaleilla.
Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seistyään yön yli jääkaapissa.