Paistettu lakritsijuustokakku

  • 1 h 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

32 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 260 g kandisokerikeksi
  • 75 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 300 g Kouvolan Lakritsi
Täyte:
  • 500 g maustamaton tuorejuusto
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 kananmuna
  • 1 dl sokeri
  • 2 tl vaniljasokeri

Paistettu lakritsijuustokakku
8-10 annosta

Pohja:
260 g kandisokerikeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
300 g Kouvolan lakritsia

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu

Koristeluun:
Kouvolan Lakritsia
sitruunaviipaleita

Laita kandisokerikeksit tehosekoittimeen ja lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini. Pyöräytä seos tasaiseksi.
Painele muruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita päälle lakritsipalat.
Laita tuorejuusto kulhoon ja mittaa joukkoon kerma, kananmunat, sokeri, vaniljasokeri, yhden hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja sitruunan puristettu mehu. Vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on tasaista. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa 50-60 minuuttia kunnes kakku on hyytynyt. Anna jäähtyä. Irrota veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele lakritsipaloilla ja sitruunaviipaleilla.

Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seistyään yön yli jääkaapissa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä