Kantarelli-jauhelihamureke

  • 30 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kantarelli-jauhelihamureke
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras

Milloin viimeksi olet tehnyt jauhelihamurekkeen? Voit kätkeä murekemassaan sieniä ja erilaisia kasviksia, juustoraastetta ja yrttejä oman maun mukaan. Myllyn Paras on tuonut markkinoille maistuvan maustekorppujauhoseoksen, joka maustaa ruokasi niin herkulliseksi, ettet muita mausteita tarvitsekaan. Toki voit lisämaustaa ruokaa halutessasi vaikka valkosipulilla tai yrteillä. Tarjoa kantarelli-jauhelihamureke lisäkkeen kanssa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Mureketaikina:
  • 1 dl Myllyn Paras Maustekorppujauhoja
  • 2 dl kermaa TAI
  • 2 dl vettä (vaihtoehto)
  • 1 iso sipuli
  • 300 g kantarelleja
  • 3 rkl voita
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 6-7 ilmakuivattua kinkkuviipaletta
  • 200 g miniterttutomaatteja
  • 2 rkl rypsiöljy TAI
  • 2 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 2-3 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 ½ dl Myllyn Paras Ateriarouhe Kaura & Härkäpapu
  • 150 g punajuuripestoa
  • maun mukaan tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  • Laita maustekorppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kerma tai vesi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Hienonna kantarellit.
  • Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon sipuli ja kantarellit. Kääntele, kunnes sipulit ja sienet pehmenevät. Jäähdytä hetki.
  • Lisää ne kulhoon yhdessä jauhelihan kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  • Muotoile tasapaksuksi murekkeeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Laita päälle vieretysten ilmakuivattua kinkkua ja käännä reunat murekkeen alle.
  • Laita uunipellille miniterttutomaatteja tertuissaan. Valuta päälle hieman öljyä ja hienonna päälle valkosipulinkynsiä.
  • Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja mureke kypsää.
  • Valmista lisäke.
  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon murennettu kasvisliemikuutio ja ateriarouhe kaura ja härkäpapu. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Valuta tarvittaessa.
  • Sekoita joukkoon punajuuripesto ja tuoretta rosmariinia.
  • Tarjoa kantarelli-jauhelihamureke lisäkkeen ja tomaattien kanssa.
Kantarelli-jauhelihamureke

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä