Mansikka-banoffee
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 270 g kandisokerikeksi
- 75 g (sulatettu) voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 prk (n. 300 g) makeutettu kondensoitu maito
- 2 ½ dl kuohukerma
- (vaihtoehto) vispikerma
- 2 rkl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
- ½ l tuore mansikka
- (vaihtoehto) banaani
- tuore minttu
Mansikka-banoffee
8 annosta
270 g kandisokerikeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 prk (n. 300 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 ½ dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
½ l mansikoita, banaaneja tai muita marjoja tai hedelmiä
tuoretta minttua

Hienonna kandisokerikeksit tehosekoittimessa.
Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm.
Laita pohja jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Levitä päälle varovasti karamellisoitu kondensoitu maito.
Vaahdota kuohukerma tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma pinnalle ilmavasti.
Koristele mansikoilla, banaaniviipaleilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä, sekä tuoreella mintulla.
ps. irtopohjavuokia löydät esim. täältä