Lakritsinen Crème brûlée
- 10 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan Lakritsin kanssa.
Oletko lakritsin ystävä? Tässä on niin herkullinen jälkiruoka, että tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Upean samettinen Crème brûlée maistuu nyt lakritsilta ja pinnan rapea sokerikuorrutus viimeistelee nautinnon. Voit ripotella päälle Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta ja tarjota seuraksi vielä tuoreita Kouvolan Lakritsin Lakritsipaloja. Näitä kaikkia herkkuja löydät hyvin varustelluista marketeista ja Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta.
Nam!
>> Tutustu Kouvolan Lakritsiin lisää <<Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
- 4 kananmunankeltuaista
- 1 dl sokeria
Pinnalle:
- 3 rkl sokeria
Lisäksi:
- Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
Valmistusohje
- Laita kerma kattilaan ja lisää joukkoon lakritsikastike.
- Kuumenna kiehumispisteeseen.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Laita keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri ja vaahdota. (Käytä valkuaiset johonkin muuhun, vaikkapa marenkeihin.)
- Valuta kerma-lakritsiseos vaahdon joukkoon ja sekoita käsivispilällä tai nuolijalla.
- Laita uuninkestävät pienet annoskulhot reunalliseen uunivuokaan ja valuta seos siivilän läpi kulhoihin.
- Laske vuokaan varovasti kiehuvaa vettä siten, että vuon reunat peittyvät kiehuvalla vedellä.
- Laita vuoka 150 asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja kypsennä vesihauteessa 30-45 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
- Ripottele pinnalle sokeria ja paahda rapeaksi kaasupolttimolla.
- Voit ripotella annosten päälle lakritsijauhetta ja koristella lakritsipaloilla.
- Tarjoa lakritsinen Crème brûlée kylmänä!